Luftvärmepumpar

En god investering

Varför Luftvärmepump?

Den huvudsakliga anledningen för att skaffa en luftvärmepump är för att göra en besparing av uppvärmningskostnaden. Har du ett hus med direktverkande el som uppvärmning så är luftvärmepumpen alternativet för dig! Med en relativt billig inköps och installationskostnad i jämförelse med till exempel bergvärme eller jordvärme så har du en kort payoff-tid.

En luftvärmepump passar både fritidshuset och villan. I fritidshuset kan du utnyttja en underhållsvärme under tiden huset står tomt för att ytterligare öka besparingen, för att sedan ringa eller smsa till luftvärmepumpen innan du beger dig mot din stuga så har du ett varmt och skönt hus när du kommer fram.

En luftvärmepump sköter sig helt själv, med en termostat och en frekvensstyrning (varvtalsreglering) av kompressorn så arbetar pumpen steglöst efter den temperatur du önskar ha i huset, vart efter huset blir kallare så ökar värmepumpen i varvtal och värmetillförseln ökar. Vart efter det blir varmare i huset så minskar värmepumpen i varvtal och när önskad temperatur har uppnåtts så slutar den att värma och känner bara av temperaturen och drar då nästan ingen ström alls. Ett bekymmersfritt sätt att värma upp huset på!

En Luftvärmepump finns i flera olika utföranden, Det finns vanliga väggmodeller, golvmodeller split modeller (flera inomhusdelar till en utomhusdel) och designmodeller , allt för att det skall finnas en modell som passar just dig och ditt hus.

Dubbel nytta
Du kan även använda din luftvärmepump som AC varma dagar, med ett enkelt knapptryck så vänder du på systemet och kyler inomhusluften till en behaglig temperatur för en låg kostnad.

Om man märker att man inte får den varma luften att cirkulera genom huset så löser man det med hjälp av luftförflyttare, som tar luft från utrymmet där värmen inte hittar in och skjuter ut den i övriga huset, på detta sätt skapar man ett undertryck i rummet/våningen där värmen behövs och värmen sugs in i dörrhålet/upp i trappen.

Luftvärmepumpar passar bäst i hus med öppna planlösningar så att luften enkelt kan cirkulera genom huset, oftast så fungerar det bra även i trängre hus då den varma luften brukar leta sig fram till de kallare områdena i huset.
Kontakta oss

En värmepump är betydligt miljövänligare än direktverkande el, olja och ved.

Vid installation av värmepump är det viktigt att certifierad fackman utför arbetet då köldmediet är skadligt för naturen, det är också viktigt att vakumsugning sker för att eliminera luft och eventuell fukt i rören.

Kontakta oss