Luftkonditionering

För bättre inomhusklimat och kontroll över temperaturen
En luftkonditionering sänker luftens temperatur genom att överföra värmen från luften till köldmediet via ett kylbatteri i inomhusdelen, en värmepump fast man har bytt sida på inomhusdelen och utomhusdelen.
Med en luftkonditionering kan du hålla en behaglig temperatur och ett bättre inomhusklimat i såväl det privata huset som kontoret och serverummen.

I dagens moderna Värmepumpar så finns möjligheten att använda den som värmepump på vintern och luftkonditionering under de varma sommardagarna, dessa värmepumpar passar perfekt i både villan, fritidshuset och på kontoret.

Det finns också möjlighet att koppla på luftkonditionering på ventilationen för att kyla ner tilluften och på så sätt sänka inomhustemperaturen, ett system som passar väldigt bra i större lokaler som kontorslandskap och industrilokaler.

Flera olika typer av luftkonditioneringar
Vanliga väggmodeller (värmepump), Takkassetter, Splitmodeller (flera inomhusdelar till en utomhusdel) som tillåter dig att använda inomhusdelarna till olika syften, till exempel under vintertid använda en inomhusdel som värmepump i ett kontor och med samma maskin använda en annan inomhusdel som luftkonditionering ett serverum. Det finns även golvmodeller och som tidigare nämnt ventilationskyla.

Tystgående
Dagens luftkonditioneringar är väldigt tysta, och med rätt val av AC så märker du knappt att den finns där, ja förutom att du har rätt klimat.

De har även blivit väldigt energismarta och mycket miljövänligare än tidigare.

Kontakta oss på Friska Fläktar kyl & Värme AB så hjälper vi dig att hitta rätt lösning för ditt ändamål, att få en snygg installation som verkligen fungerar och är energieffektiv.

Kontakta oss